Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- 85 درصد مديران نشر شرکت کننده در يک نظرسنجي، مخالفت خود را با برگزاري سي و يکمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران در شهر آفتاب ابراز کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، محل برپايي نمايشگاه بين المللي کتاب که دو سال است در شهر آفتاب برگزار مي شود، همواره مخالفان و موافقاني داشته و دارد؛ برخي، شهر آفتاب را به دليل دوري از شهر و در دسترس نبودن، مکاني مناسب براي برگزاري نمايشگاه بين المللي نمي دانند و بعضي ديگر، اين مکان را به دليل اينکه مانع ترافيک در داخل شهر شده و مزاحمتي براي ساير شهروندان ايجاد نمي کند، فضايي مناسب براي برپايي چنين نمايشگاه هايي مي دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بحث در اين باره هر سال با نزديک شدن به زمان برگزاري نمايشگاه (ارديبهشت ماه) بالا مي گيرد، موضوعي که به باور عده‌اي، بايد خيلي زودتر از اين زمان براي آن چاره اي انديشيده شود.
اخيرا در يک نظرسنجي که توسط تشکل هاي نشر از مديران اين حوزه برگزار شد، نظر شرکت‌کنندگان در نمايشگاه کتاب دريافت شد.
** شهر آفتاب، مصلي امام خميني (ره) و محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران، گزينه هاي اصلي برپايي نمايشگاه کتاب
مدير مسئول انتشارات نقش‌و‌نگار روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا اظهار داشت: براي برگزاري نمايشگاه کتاب سه گزينه شهرآفتاب، مصلي امام خميني (ره) و محل دائمي نمايشگاه ‌هاي بين‌المللي تهران پيش روست، هرچند هر يک از اين سه محل، داراي معايب و مزايايي است.
ابوالقاسم شهلايي مقدم با اشاره به سازه هاي موقتي شهر آفتاب افزود: اين مساله سبب بروز مشکلاتي براي بازديدکنندگان و غرفه‌داران شده و در دو سال گذشته آب‌گرفتگي برخي از اين سازه‌ها خسارت‌هايي به ناشران وارد کرد، هرچند هواي نامطبوع، گرما و غلظت گرد و غبار در اين مکان‌ها از ديگر گلايه هاي بازديدکنندگان و ناشران است.
وي ادامه داد: وجود ترافيک به‌ويژه در ساعات شلوغي نمايشگاه، در حد فاصل پل شهيد کاظمي و اتوبان آزادگان تا عوارضي قم و برعکس و نيز ازدحام در ورودي‌ها و خروجي‌هاي پارکينگ‌هاي عمومي و اختصاصي، جانکاه است و پارکينگ‌هاي عمومي تا محل برگزاري نمايشگاه مسافت بسياري دارند.
اين فعال عرصه نشر ادامه داد: به نظر مي‌رسد حدود 4 تا 5 ساعت از وقت بسياري از غرفه‌داران در ايام فعاليت نمايشگاه، خصوصا در روزهاي آخر هفته که مجموعا 4 روز را شامل مي‌شود، در بين راه و در ترافيک تلف مي‌شود، همچنين وجود يک خط و يک ايستگاه مترو نيز نتوانسته از بار ترافيک بکاهد، به‌علاوه، حمل بار و کتاب‌هاي خريداري شده از طريق مترو با توجه به مسافت زياد ايستگاه مترو تا سالن‌ها، خود معضلي مهم است.
وي با بيان اينکه مسافت زياد محل زندگي و کار بيشتر بازديدکنندگان نمايشگاه (تهراني‌ها) تا شهر آفتاب عاملي تعيين کننده در کاهش ميزان بازديد و استقبال از آن است، اضافه کرد: معلوم نيست که طي دو سال گذشته که نمايشگاه کتاب در شهر آفتاب برگزار شده با ريزش مخاطب مواجه نبوده باشد، البته شواهد تجربي ميداني حاکي از آن است که برخي به همين دليل، از خير رفتن به نمايشگاه گذشته اند و برخي ناشران نيز از افت تعداد بازديدکنندگان‌، خصوصا بازديدکنندگان هر ساله‌شان خبر داده‌اند.
به گفته شهلايي مقدم، برگزاري چنين نمايشگاهي که مخاطب ميليوني عام دارد، در خارج از شهر سنجيده نيست و خانواده‌ها و دانش‌آموزان را براي بازديد از آن با مشکل روبه‌رو مي‌کند، خيلي از خانواده‌ها هم فرزندان خود را به نقاط دور از شهر نمي‌فرستند، برخي از اعضاي شوراي شهر تهران هم از برگزاري نمايشگاه در آن مکان دورافتاده که آب و هواي نامناسبي هم ندارد ابراز ناخشنودي کرده‌اند.
**محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران
شهلايي مقدم اظهار کرد: محل دائمي نمايشگاه‌هاي تهران از حيث سالن‌ها و امکانات موجود استاندارد و در منطقه تلاقي اتوبان چمران و خيابان ولنجک داراي گره ترافيکي روزانه است که يکي از راه‌هاي رفع اين مشکل، باز شدن خيابان صدا و سيما در آن ايام است؛ خياباني که کليد حل مشکل ترافيکي منطقه است.
وي توضيح داد: به عنوان يک پيشنهاد، براي افزايش ظرفيت پارکينگ و نيز تسهيل رفت‌و‌آمد در خيابان‌هاي اطراف نمايشگاه بين‌المللي، براي مثال تعريض ضلع جنوبي خيابان سئول با هماهنگي نهادهاي دولتي‌ مانند شرکت سهامي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي، ورزشگاه انقلاب و سازمان صدا و سيما امکان‌پذير است بنابراين، محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين المللي نسبت به گذشته شرايط بسيار بهتري پيدا کرده است.
مدير مسئول انتشارات نقش‌و‌نگار اضافه کرد: اگر آن هزينه‌ سنگيني که براي ساخت مجموعه‌ ناقص شهر آفتاب شد در خيابان‌هاي اطراف مصلي يا نمايشگاه بين‌المللي مي‌شد بيشتر جواب مي‌گرفتيم و مردم هم راحت‌تر بودند.
به گفته وي، برگزاري نمايشگاه کتاب در اين مکان نياز به تعاملات گسترده‌ ميان سازماني حتي بين نهادهاي دولتي و ساير سازمان‌ها و نهادهاي عمومي دارد.
**مصلاي امام خميني (ره) تهران
وي افزود: مصلاي تهران از جهت موقعيت شهري مکان مطلوبي است، ميان چند خيابان قرار گرفته، دو بزرگراه در اطراف آن است و دو ايستگاه مترو در شمال و جنوب دارد، اکنون نيز عمليات عمراني ساخت مصلي بيش از گذشته پيش رفته و رواق‌ها نيز کامل شده‌اند، اگر تعامل خوبي با مديران مصلاي تهران برقرار شود، مي‌توان به برگزاري سي‌ و يکمين نمايشگاه کتاب تهران در اين محل اميدوار بود.
شهلايي مقدم خاطرنشان کرد: در نظرسنجي ياد شده 85 درصد از شرکت کنندگان به مصلي يا محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران به عنوان مکان برپايي سي و يکمين نمايشگاه کتاب راي دادند و 15 درصد هم شهر آفتاب را مکاني درخور برگزاري اين نمايشگاه دانسته‌اند.
به گفته اين فعال عرصه نشر، احتمالا اين آرا را کمابيش مي‌توان به جامعه آماري بزرگ‌تر هم تعميم داد و مردم هم با اين عقيده، هم راي باشند.
به نظر شهلايي، البته براي برخي ناشران که روزانه از شهرستان قم به شهرآفتاب مي‌آيند شايد تردد به اين مکان آسان‌تر باشد ولي ظاهرا با توجه به کاهش ميزان فروش و کم شدن مخاطبان‌شان، برخي از آنها هم از برگزاري نمايشگاه در شهر آفتاب استقبال نمي‌کنند.
وي همچنين از افزايش چند برابري هزينه‌ حمل و نقل اثاث و کتاب بسياري از ناشران به شهر آفتاب و مشکل اين مجموعه براي اسکان آن دسته از ناشران و غرفه‌داراني که در تهران مکان مناسبي براي اقامت ندارند و بايد از هتل‌ها و مسافرخانه‌هاي سطح شهر استفاده کنند نيز ياد کرد که بر سختي‌هاي اين 10 -12 روز اضافه‌ مي‌کند.
شهلايي مقدم اضافه کرد: نتيجه اين نظرسنجي تاييدي است بر اين فرضيه که شهر آفتاب از ديد بيشتر کارگزاران نشر محل مناسبي براي برگزاري نمايشگاه کتاب نيست و بيانگر لزوم تجديدنظر مسئولان درباره مکان برگزاري نمايش‌گاه سي‌و يکم است.
نمايشگاه کتاب در دوره هاي بيست و نهم و سي ام در محل شهر آفتاب برگزار شد که ناشران را با مشکلات متعددي رو به رو کرد، از جمله آب گرفتگي غرفه هاي بخش کودکان و نوجوانان بر اثر بارندگي و نامناسب بودن زيرساختها و گرماي شديد در چادرهايي که به عنوان غرفه در نظر گرفته شده بود، اشاره کرد.
طرح اوليه مجموعه نمايشگاه هاي بين المللي شهر آفتاب به عنوان عظيم ترين پروژه نمايشگاهي کشور با زميني به مساحت 275 هکتار در حاشيه بزرگراه خليج فارس در سال 1384 توسط شوراي اسلامي شهر تهران تصويب و شهرداري تهران مامور تهيه طرح احداث اين مجموعه شد.
عمليات احداث اين مجموعه در سال 1390 پس از تائيد طرح و تامين مالي آغاز و در نهايت، فاز اول مجموعه در سال 1395 همزمان با افتتاح بيست و نهمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران به بهره برداري رسيد.
سي و يکمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران، ارديبهشت ماه 97 برگزار مي شود که هنوز براي مکان برگزاري آن، تصميم گيري نهايي نشده است.
فراهنگ**1880**1055
خبرنگار: پروين اروجي**انتشار: زينب کارگر
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۰۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟

بر اساس بیانیه اخیر دولت هند مبنی بر منع مسافرت شهروندان هندی به ایران و اسرائیل شنیده‌ها حاکی از عدم حضور هند به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ کمتر از 11 روز مانده به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران،‌ حضور هندی‌ها به عنوان مهمان ویژه این رویداد در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد که پس از صدور بیانیه دولت هند در روز 24 فروردین که در آن  به شهروندانش توصیه کرد که با توجه «به شرایط حاکم بر منطقه» تا اطلاع ثانوی از سفر به ایران و اسرائیل خودداری کنند. بعید است که ناشران هندی بتوانند خود را به نمایشگاه کتاب تهران برسانند. پیگیری‌های دوطرف تا این لحظه به نتیجه‌ای ختم نشده است.

نگاهی به سالن رایت نمایشگاه کتاب دهلی/ رایت سنتر دهلی چه قابلیت هایی برای نشر ایران دارد؟

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مذاکره با وزارت فرهنگ هند پیگیر حضور ناشران این کشور در نمایشگاه کتاب تهران است،‌  یاسر احمدوند رئیس نمایشگاه کتاب تهران و معاون فرهنگی وزرات ارشاد در گفت‌وگو با تسنیم ضمن تایید این پیگیری‌ها گفت: نتیجه این پیگیری‌ها به زودی اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • «یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص هفته سنه در سنندج