Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ محل برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب که دو سال است در شهر آفتاب برگزار می شود، همواره مخالفان و موافقانی داشته و دارد؛ برخی، شهر آفتاب را به دلیل دوری از شهر و در دسترس نبودن، مکانی مناسب برای برگزاری نمایشگاه بین المللی نمی دانند و بعضی دیگر، این مکان را به دلیل اینکه مانع ترافیک در داخل شهر شده و مزاحمتی برای سایر شهروندان ایجاد نمی کند، فضایی مناسب برای برپایی چنین نمایشگاه هایی می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بحث در این باره هر سال با نزدیک شدن به زمان برگزاری نمایشگاه (اردیبهشت ماه) بالا می گیرد، موضوعی که به باور عده‌ای، باید خیلی زودتر از این زمان برای آن چاره ای اندیشیده شود.
اخیرا در یک نظرسنجی که توسط تشکل های نشر از مدیران این حوزه برگزار شد، نظر شرکت‌کنندگان در نمایشگاه کتاب دریافت شد.

** شهر آفتاب، مصلی امام خمینی (ره) و محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، گزینه های اصلی برپایی نمایشگاه کتاب

مدیر مسئول انتشارات نقش‌و‌نگار  اظهار داشت: برای برگزاری نمایشگاه کتاب سه گزینه شهرآفتاب، مصلی امام خمینی (ره) و محل دائمی نمایشگاه ‌های بین‌المللی تهران پیش روست، هرچند هر یک از این سه محل، دارای معایب و مزایایی است.
ابوالقاسم شهلایی مقدم با اشاره به سازه های موقتی شهر آفتاب افزود: این مساله سبب بروز مشکلاتی برای بازدیدکنندگان و غرفه‌داران شده و در دو سال گذشته آب‌گرفتگی برخی از این سازه‌ها خسارت‌هایی به ناشران وارد کرد، هرچند هوای نامطبوع، گرما و غلظت گرد و غبار در این مکان‌ها از دیگر گلایه های بازدیدکنندگان و ناشران است.
وی ادامه داد: وجود ترافیک به‌ویژه در ساعات شلوغی نمایشگاه، در حد فاصل پل شهید کاظمی و اتوبان آزادگان تا عوارضی قم و برعکس و نیز ازدحام در ورودی‌ها و خروجی‌های پارکینگ‌های عمومی و اختصاصی، جانکاه است و پارکینگ‌های عمومی تا محل برگزاری نمایشگاه مسافت بسیاری دارند.
این فعال عرصه نشر ادامه داد: به نظر می‌رسد حدود 4 تا 5 ساعت از وقت بسیاری از غرفه‌داران در ایام فعالیت نمایشگاه، خصوصا در روزهای آخر هفته که مجموعا 4 روز را شامل می‌شود، در بین راه و در ترافیک تلف می‌شود، همچنین وجود یک خط و یک ایستگاه مترو نیز نتوانسته از بار ترافیک بکاهد، به‌علاوه، حمل بار و کتاب‌های خریداری شده از طریق مترو با توجه به مسافت زیاد ایستگاه مترو تا سالن‌ها، خود معضلی مهم است.
وی با بیان اینکه مسافت زیاد محل زندگی و کار بیشتر بازدیدکنندگان نمایشگاه (تهرانی‌ها) تا شهر آفتاب عاملی تعیین کننده در کاهش میزان بازدید و استقبال از آن است، اضافه کرد: معلوم نیست که طی دو سال گذشته که نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب برگزار شده با ریزش مخاطب مواجه نبوده باشد، البته شواهد تجربی میدانی حاکی از آن است که برخی به همین دلیل، از خیر رفتن به نمایشگاه گذشته اند و برخی ناشران نیز از افت تعداد بازدیدکنندگان‌، خصوصا بازدیدکنندگان هر ساله‌شان خبر داده‌اند.
به گفته شهلایی مقدم، برگزاری چنین نمایشگاهی که مخاطب میلیونی عام دارد، در خارج از شهر سنجیده نیست و خانواده‌ها و دانش‌آموزان را برای بازدید از آن با مشکل روبه‌رو می‌کند، خیلی از خانواده‌ها هم فرزندان خود را به نقاط دور از شهر نمی‌فرستند، برخی از اعضای شورای شهر تهران هم از برگزاری نمایشگاه در آن مکان دورافتاده که آب و هوای نامناسبی هم ندارد ابراز ناخشنودی کرده‌اند.

**محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران
شهلایی مقدم اظهار کرد: محل دائمی نمایشگاه‌های تهران از حیث سالن‌ها و امکانات موجود استاندارد و در منطقه تلاقی اتوبان چمران و خیابان ولنجک دارای گره ترافیکی روزانه است که یکی از راه‌های رفع این مشکل، باز شدن خیابان صدا و سیما در آن ایام است؛ خیابانی که کلید حل مشکل ترافیکی منطقه است.
وی توضیح داد: به عنوان یک پیشنهاد، برای افزایش ظرفیت پارکینگ و نیز تسهیل رفت‌و‌آمد در خیابان‌های اطراف نمایشگاه بین‌المللی، برای مثال تعریض ضلع جنوبی خیابان سئول با هماهنگی نهادهای دولتی‌ مانند شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی، ورزشگاه انقلاب و سازمان صدا و سیما امکان‌پذیر است بنابراین، محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی نسبت به گذشته شرایط بسیار بهتری پیدا کرده است.
مدیر مسئول انتشارات نقش‌و‌نگار اضافه کرد: اگر آن هزینه‌ سنگینی که برای ساخت مجموعه‌ ناقص شهر آفتاب شد در خیابان‌های اطراف مصلی یا نمایشگاه بین‌المللی می‌شد بیشتر جواب می‌گرفتیم و مردم هم راحت‌تر بودند.
به گفته وی، برگزاری نمایشگاه کتاب در این مکان نیاز به تعاملات گسترده‌ میان سازمانی حتی بین نهادهای دولتی و سایر سازمان‌ها و نهادهای عمومی دارد.

**مصلای امام خمینی (ره) تهران
وی افزود: مصلای تهران از جهت موقعیت شهری مکان مطلوبی است، میان چند خیابان قرار گرفته، دو بزرگراه در اطراف آن است و دو ایستگاه مترو در شمال و جنوب دارد، اکنون نیز عملیات عمرانی ساخت مصلی بیش از گذشته پیش رفته و رواق‌ها نیز کامل شده‌اند، اگر تعامل خوبی با مدیران مصلای تهران برقرار شود، می‌توان به برگزاری سی‌ و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در این محل امیدوار بود.
شهلایی مقدم خاطرنشان کرد: ۸۵ درصد از ۲۴۳ مدیر نشر شرکت کننده در نظرسنجی، به مصلی یا محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران به عنوان مکان برپایی سی و یکمین نمایشگاه کتاب رای دادند و 15 درصد هم شهر آفتاب را مکانی درخور برگزاری این نمایشگاه دانسته‌اند.
به گفته این فعال عرصه نشر، احتمالا این آرا را کمابیش می‌توان به جامعه آماری بزرگ‌تر هم تعمیم داد و مردم هم با این عقیده، هم رای باشند.
به نظر شهلایی، البته برای برخی ناشران که روزانه از شهرستان قم به شهرآفتاب می‌آیند شاید تردد به این مکان آسان‌تر باشد ولی ظاهرا با توجه به کاهش میزان فروش و کم شدن مخاطبان‌شان، برخی از آنها هم از برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب استقبال نمی‌کنند.
وی همچنین از افزایش چند برابری هزینه‌ حمل و نقل اثاث و کتاب بسیاری از ناشران به شهر آفتاب و مشکل این مجموعه برای اسکان آن دسته از ناشران و غرفه‌دارانی که در تهران مکان مناسبی برای اقامت ندارند و باید از هتل‌ها و مسافرخانه‌های سطح شهر استفاده کنند نیز یاد کرد که بر سختی‌های این 10 -12 روز اضافه‌ می‌کند.
شهلایی مقدم اضافه کرد: نتیجه این نظرسنجی تاییدی است بر این فرضیه که شهر آفتاب از دید بیشتر کارگزاران نشر محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب نیست و بیانگر لزوم تجدیدنظر مسئولان درباره مکان برگزاری نمایش‌گاه سی‌و یکم است.
نمایشگاه کتاب در دوره های بیست و نهم و سی ام در محل شهر آفتاب برگزار شد که ناشران را با مشکلات متعددی رو به رو کرد، از جمله آب گرفتگی غرفه های بخش کودکان و نوجوانان بر اثر بارندگی و نامناسب بودن زیرساختها و گرمای شدید در چادرهایی که به عنوان غرفه در نظر گرفته شده بود، اشاره کرد.
طرح اولیه مجموعه نمایشگاه های بین المللی شهر آفتاب به عنوان عظیم ترین پروژه نمایشگاهی کشور با زمینی به مساحت 275 هکتار در حاشیه بزرگراه خلیج فارس در سال 1384 توسط شورای اسلامی شهر تهران تصویب و شهرداری تهران مامور تهیه طرح احداث این مجموعه شد.
عملیات احداث این مجموعه در سال 1390 پس از تائید طرح و تامین مالی آغاز و در نهایت، فاز اول مجموعه در سال 1395 همزمان با افتتاح بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به بهره برداری رسید.
سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، اردیبهشت ماه 97 برگزار می شود که هنوز برای مکان برگزاری آن، تصمیم گیری نهایی نشده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۲۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: تقریباً دوهفته به آغاز رسمی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باقیمانده و تعداد اخبار مهم حوزه کتاب و ادبیات نیز در حال رشد است.

در مطالعه و مرور این هفته اخبار کتاب و ادبیات به ۹ خبر مهم می پردازیم که تعطیلی یک کتابفروشی دیگر در خیابان انقلاب و انجام مراحل غرفه سازی ناشران در نمایشگاه کتاب از جمله مهم‌ترین اخبار این هفته بودند.

تقویت فضای کتابخانه‌های عمومی برای حضور گروه‌های خاص، تبدیل نمایشگاه کتاب به محل رونق اقتصادی نشر، آغاز ثبت‌نام کتابفروشی‌ها برای حضور در نمایشگاه، نبود مساحت برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب، ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر رضوی، انتشار فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب از جمله دیگر اخبار حوزه کتاب و ادبیات در این هفته بوده است.

مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

تقویت فضای کتابخانه‌های عمومی برای گروه‌های خاص

اختتامیه دوره آموزشی دوروزه کتابداران بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی شنبه اول اردیبهشت با حضور مهدی رمضانی دبیرکل نهاد در سالن جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این جلسه گفت: رسیدگی به گروه‌های خاص برای ما حائز اهمیت است و معتقدیم در فضای کتابخانه‌های عمومی کشور گروه‌های خاص باید تقویت شده و مورد توجه واقع شوند؛ لذا تلاش ما این بوده که به قدر بضاعت، امکانات لازم، تجهیزات و فضای مناسب را در این زمینه فراهم کنیم و در این مسیر از کمک مجموعه‌های خارج از سازمان نیز استفاده کرده‌ایم.

برگزاری جلسه شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب

جلسه مشترک اعضای شورای سیاست‌گذاری و شورای برنامه‌ریزی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهارشنبه ۲۹ فروردین برگزار شد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با بیان اینکه تلاش می‌کنیم همه مردم ایران به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دسترسی پیدا کنند، افزود: بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کار عظیمی است و ناشران، کتابفروشی‌ها و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در برگزاری آن مشارکت دارند. هدف اصلی این است که مردم در روستاها و شهرهای مختلف به این نمایشگاه دسترسی پیدا کنند که تاکنون محقق شده است. تلاش می‌کنیم اقشار مختلف از یارانه‌های مرتبط با خود برای خرید کتاب بهره‌مند شوند.

وی افزود: باید نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را به محلی برای رونق اقتصادی نشر، جذب اعتبارات و بودجه برای نشر تبدیل کنیم.

آغاز ثبت‌نام کتابفروشی‌ها برای حضور در نمایشگاه

ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب» برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از شنبه اول اردیبهشت آغاز شد.

با توجه به در پیش بودن سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حضور کتابفروشی‌ها در بخش مجازی این نمایشگاه تنها از طریق عضویت در سامانه «بازار کتاب» فراهم شده است.

کتابفروشی‌هایی که عضو سامانه «بازار کتاب» نبودند نیز تا پنجم اردیبهشت ماه برای ثبت‌نام در این سامانه از طریق درگاه «بازار کتاب» فرصت داشتند.

طرح مساله نبود مساحت برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب

جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با مدیران سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، قائم مقام و سخنگو؛ علیرضا نادعلی شهرستانی عضو و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین نمایندگان دستگاه‌های مختلف مشارکت کننده در برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شد.

علیرضا نادعلی نیز در این نشست گفت: این جلسه به خاطر هماهنگی دستگاه‌هایی که در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشارکت دارند، برپا شده است.

وی درباره برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب در مصلی افزود: به خاطر میزان مساحتی که نمایشگاه کتاب تهران نیاز داشت، مجبور هستیم این دوره را نیز در مصلی برگزار کنیم چون مجموعه شهرآفتاب آن میزان مساحت را که مورد نیاز نمایشگاه کتاب بود، نتوانست تأمین کند.

تعطیلی کتابستان در خیابان انقلاب

کتابفروشی کتابستان در خیابان انقلاب تهران با صدور پیامی در کانال اطلاع رسانی این فروشگاه اعلام تعطیلی کرد.

این کتابفروشی پس از یک سال و چهار ماه بعد از افتتاح اعلام تعطیلی کرد. تعطیلی کتابفروشی ها عمدتاً به دلایل اقتصادی از جمله پایان اجاره بها و یا اجاره بهای بالا و غیره است، در هفته‌های گذشته شهر کتاب بهشتی نیز به دلیل افزایش اجاره بها اعلام تعطیلی کرد.

ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره شعر رضوی

سید حسین سیدی مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) درباره برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: با برگزاری جشنواره‌های رضوی درصدد هستیم در راستای ترویج سیره امام رضا (ع) گام کوچکی در این زمینه برداریم.

مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به استقبال شاعران از این بخش جشنواره اشاره کرد و گفت: رغبت حضور شاعران نامی و حتی نوپا را برای تولید اثر در حوزه رضوی چشمگیر است. طی دو سال گذشته، تعداد آثار رسیده به این جشنواره از ۴۰۰ اثر به ۱۰۱۰ اثر در سال گذشته رسیده و امسال نیز بیش از ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال شده است.

انتشار فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال

فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات منتشر شد و مهلت ارسال آثار به آن تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ اعلام شده است.

چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مکتوب جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و حمایت و تشویق پدیدآورندگان متعهد و متخصص، بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

بر اساس این فراخوان، دبیرخانه جایزه کتاب سال از ناشران، پژوهشگران، محققان، مؤلفان، مترجمان و مصححان دعوت می‌کند با ثبت‌نام در تارنمای اینترنتی ketabsal.ketab.ir کتاب یا کتاب‌های پیشنهادی خود را به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال کنند.

انجام مراحل پایانی غرفه سازی ناشران در نمایشگاه کتاب

حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به فعالیت‌های این کمیته در آستانه برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌‎المللی کتاب تهران گفت: فضای مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه قرار گرفته است و نقشه‌ها و جانمایی ناشران حوزه‌های کودک و نوجوان، ناشران داخلی، ناشران خارجی، ناشران بین‌الملل نهایی شده و اجرای غرفه ناشران این حوزه‌ها اواخر این هفته شروع و تا اوایل هفته آینده تکمیل می‌شود.

وی با بیان اینکه غرفه‌سازی ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، افزود: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلی امام خمینی (ره) همچون غرفه‌های تبلیغات، غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از سه شنبه چهارم اردیبهشت آغاز شده است.

آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب

محمد خلج مدیر کمیته اداری و مالی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: ثبت‌نام یارانه اعتباری خرید کتاب از بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مختص سازمان‌ها و نهادها از پنجشنبه ششم اردیبهشت آغاز شد.

وی افزود: متقاضیان می‌توانند تا بیست‌ویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سامانه ketab.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

کد خبر 6088859 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • «یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • معرفی یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • یمن مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن میهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب