Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - هنوز دو سال از کوچ اجباري نمايشگاه کتاب به شهر آفتاب نگذشته است که باز هم محل برگزاري نمايشگاه به مصلي تغيير کرد.
به گزارش ايسنا، پس از 30 دوره برگزاري نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران، هنوز بحث محل برگزاري اين نمايشگاه يکي از دغدغه‌هاي اصلي مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شهرداري تهران است؛ موضوعي که مديران فرهنگي و شهري در حل آن مانده‌اند و به همين خاطر هرساله چند ماه مانده به برگزاري اين رويداد، جنجال تعيين محل برگزاري نمايشگاه کتاب آغاز مي‌شود و نهايتا با تصميم‌هاي متکي بر قول‌هاي بدون پشتوانه حداقل براي آن سال، ماجرا براي مدتي فروکش مي‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران تا سال 1385 در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‎المللي تهران برگزار ‌شد و 19 دوره از برپايي خود را ميهمان اين مکان بود. در سال 1386 يعني زماني که محمدحسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بود، به مصلاي امام خميني (ره) منتقل شد و 9 دوره در اين محل برپا شد. اما پس از اين نقل مکان نيز همواره انتقادهايي به برگزاري نمايشگاه در اين محل وجود داشت.
اجاره‌هاي هنگفت مصلي براي در اختيار قرار دادن اين محل، واگذار نشدن تمام اختيارات نمايشگاه به مديران نمايشگاه کتاب و ارشاد، ايجاد مشکلات ترافيکي و آلودگي‌هاي ناشي از آن، و از همه مهمتر کمبود فضاهاي استاندارد براي برپايي غرفه‌هاي مختلف که خود باعث شده بود هرساله هزينه‌هاي زيادي فقط براي برپايي سازه‌هاي موقت در نظر گرفته شود، در نهايت از دو سال قبل مسئولان برگزاري نمايشگاه را به اين نتيجه رساند که با قول و تعهد محمدباقر قاليباف ، شهردار وقت تهران، نمايشگاه به شهر آفتاب نقل مکان کند. بر اساس گفته‌هاي مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در آن زمان، قاليباف و تيمش در شهرداري تهران قول دادند و تعهد کردند اين نمايشگاه نيمه‌کاره را به سطحي از استاندارد برسانند تا بزرگ‌ترين رويداد فرهنگي کشور بالاخره پس از سال‌ها خانه به دوشي صاحب‌خانه شود.
برگزاري اولين دوره نمايشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب با بيست و نهمين دوره اين رويداد مصادف شد و شهر آفتاب پذيراي ناشران داخلي و خارجي شد. با اين حال برخي از ناشران حاضر نشدند به اين نمايشگاه بيايند. آن‌ها معتقد بودند اين مکان با شهر فاصله دارد. اما در آن دوره نمايشگاه برگزار شد و اتفاقا با وجود همه کمبودها، بر اساس آمار ارائه‌شده، از حيث بازديدکننده با ريزش چنداني مواجه نشد. منتها در همان سال بارش باران در چند دقيقه نشان داد که سالن‌هاي ساخته‌شده استانداردهاي لازم را ندارند و کتاب‌هاي ناشران در بهترين نقاط نمايشگاه از خيس شدن و خرابي در امان نيستند. با وقوع اين رخدادها از شهرداري و مديران شهر آفتاب توضيح خواسته شد و نهايتا با اين استدلال که سال اول برگزاري نمايشگاه در اين محل بوده و سال آينده قطعا اين مشکلات رفع خواهد شد، مديران مانع از اعتراض‌هاي گسترده‌تر اهل نشر و رسانه شدند و آن سال نمايشگاه به کار خود پايان داد و براي مدتي سر و صداها خوابيد تا اين‌که به نمايشگاه سي‌ام رسيديم.
در سال دوم برگزاري نمايشگاه کتاب در شهر آفتاب، برخلاف تصور هيچ اتفاقي در جهت رفع نواقص شهر آفتاب رخ نداده بود؛ آن‌چنان که حتي درزهاي سقف سالن‌هاي اصلي نمايشگاه که سال گذشته به خاطر ريزش باران ايجاد شده بود پوشانده نشده بود و بارش باران باعث شد غرفه کشور ايتاليا به عنوان ميهمان ويژه نمايشگاه کتاب از فرط ريزش آب باران به کلي جمع شود. در غرفه‌هاي کودک و نوجوان ميزان نفوذ آب آن‌قدر زياد شد که سالن‌ها به استخر شباهت پيدا کرد. احتمال آتش‌سوزي در چادرهاي ناشران کودک و نوجوان به تخليه بازديدکنندگان منجر شد. نبود آب آشاميدني، نبود تهويه هوا در سازه‌هاي موقت و مشکلات حمل و نقل مردم از طريق مترو همگي مسائلي بود که در نهايت باعث شد سيدرضا صالحي اميري، وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي، از مردم عذرخواهي کند؛ کاري که توسط مسئولان وقت شهرداري انجام نشد.
پس از انتخابات سال 96 و تغيير شهردار تهران، ظاهرا مسئله آماده‌سازي شهر آفتاب از ياد رفت تا اين‌که اوايل پاييز امسال سيدعباس صالحي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، به نوعي از تعيين ضرب‌الاجل چندهفته‌اي براي مشخص شدن شروع استانداردسازي شهر آفتاب خبر داد. بعد از آن شوراي سياستگذاري نمايشگاه کتاب تهران در چندين نوبت با موضوع تعيين تکليف محل برگزاري نمايشگاه کتاب از برگزاري جلسه خبر داد و اعلام کرد، گزينه‌هاي مصلي و محل دانمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي نيز به روي ميز آمده‌اند. همچنين محمدعلي نجفي، شهردار تهران، درباره شهر آفتاب و برگزاري نمايشگاه کتاب گله نبود امکانات کافي در شهر آفتاب را گله برحق مسئولان وزارت ارشاد خوانده و در عين حال خواسته بود نمايشگاه امسال هم در شهر آفتاب برگزار شود. محمدجواد حق‌شناس رئيس کميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران هم در حالي که شهر فتاب را بهترين گزينه براي برپايي نمايشگاه کتاب تهران مي‌داند گفته بود مصلي براي نمايشگاه ساخته نشده است. او همچنين به آثار و تبعات جانبي برگزاري نمايشگاه براي مردم تهران در اين بخش از شهر اشاره کرده بود.
اما آماده نبودن شهر آفتاب باعث شد تا در نهايت روز شنبه، 9 دي‌ماه، همايون اميرزاده، سخنگوي شوراي سياستگذاري سي و يکمين نمايشگاه کتاب تهران، از بازگشت نمايشگاه کتاب به مصلي خبر دهد. او در عين حال اظهار کرد: البته ما تفاهم‌نامه شش‌ساله‌اي با شهرداري تهران براي در اختيار قرار گرفتن مجموعه شهر آفتاب براي برگزاري نمايشگاه کتاب داريم که تا سال 1400 اعتبار دارد و بر اساس همان تفاهم‌نامه چنانچه امکانات زيرساختي و فضاي مسقف در اين مجموعه تامين شود نمايشگاه کتاب در شهر آفتاب برگزار خواهد شد.
با اين حساب پروسه کشدار و پرهزينه خانه به دوشي نمايشگاه کتاب نشان داد مطالبات وزارت ارشاد براي رفع مشکلات زيرساختي شهر آفتاب به نتيجه نرسيده و مسئولان ناگزير از انتقال دوباره نمايشگاه به مصلا شده‌اند. از اين تصميم مي‌توان به اين نتيجه رسيد که هنوز دوره آزمون و خطاها به سرانجام نرسيده و ظاهرا تعهدات با تغيير مديريت‌ها به راحتي زير پا گذاشته مي‌شود و کسي درباره ضرر و زيان‌ها پاسخگو نيست. اين نقد متوجه مسئولان وزارت ارشاد و شهرداري است که چرا انتقال نمايشگاه کتاب به شهر آفتاب موفقيت‌آميز نبود و اگر يکي از دلايل خارج کردن نمايشگاه کتاب تهران از شهر به خاطر مسئله ترافيک و آلودگي هواي ناشي از آن بود، آيا طي اين دو سال مساله ترافيک حل و هواي تهران پاک شده است؟ يا اين‌که توافق‌هاي جديد مديران ارشاد با مديران و پيمانکاران مصلي آن‌قدر قابل توجه بوده که نمايشگاه کتاب تهران بار ديگر به مصلي کوچ کند؟ آيا با انتقال مجدد نمايشگاه کتاب به مصلي ديگر شاهد برپايي چادرها نيستيم و همه غرفه‌هاي ناشران داخلي و خارجي و دانشگاهي و کودک و نوجوان در زير سقف برگزار مي‌شود؟ اين‌ها مواردي است که مسئولان نمايشگاه بايد به آن پاسخ دهند وگرنه اين جابه‌جايي دوباره شائبه‌برانگيز خواهد بود.
صالحي اميري به عنوان وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي که حالا در سمت معاون شهردار تهران است در زمان برگزاري نمايشگاه کتاب در شهر آفتاب از شهرداري وقت به خاطر انجام ندادن تعهداتش انتقاد کرده بود و حالا بايد ديد در سمت جديدش براي رفع مشکلات شهر آفتاب چه اتفاقي مي‌افتد و آيا اساسا نمايشگاه کتاب تهران مي‌تواند صاحب يک خانه دائمي‌ شود يا خير؟
فرزاد گمار - خبرنگار ايسنا
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۴۰۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟

بر اساس بیانیه اخیر دولت هند مبنی بر منع مسافرت شهروندان هندی به ایران و اسرائیل شنیده‌ها حاکی از عدم حضور هند به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ کمتر از 11 روز مانده به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران،‌ حضور هندی‌ها به عنوان مهمان ویژه این رویداد در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

پیگیری‌های خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد که پس از صدور بیانیه دولت هند در روز 24 فروردین که در آن  به شهروندانش توصیه کرد که با توجه «به شرایط حاکم بر منطقه» تا اطلاع ثانوی از سفر به ایران و اسرائیل خودداری کنند. بعید است که ناشران هندی بتوانند خود را به نمایشگاه کتاب تهران برسانند. پیگیری‌های دوطرف تا این لحظه به نتیجه‌ای ختم نشده است.

نگاهی به سالن رایت نمایشگاه کتاب دهلی/ رایت سنتر دهلی چه قابلیت هایی برای نشر ایران دارد؟

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مذاکره با وزارت فرهنگ هند پیگیر حضور ناشران این کشور در نمایشگاه کتاب تهران است،‌  یاسر احمدوند رئیس نمایشگاه کتاب تهران و معاون فرهنگی وزرات ارشاد در گفت‌وگو با تسنیم ضمن تایید این پیگیری‌ها گفت: نتیجه این پیگیری‌ها به زودی اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • اتخاذ تدابیر لازم برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • اتخاذ تدابیر امنیتی و انتظامی جهت برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران